Toplocatie in het Kunstenkwartier van Gent

“The place of ageing has impacts”

- Krout and Hash (2015)

Residentie Beaux-Arts ligt in het museumkwartier (met maar liefst 3 musea op wandelafstand) van Gent, tussen de Leie en het Citadelpark en op een boogscheut van de Kouter en het station Gent Sint-Pieters. Belangrijk, want de Arteveldestad ademt kunst en cultuur voor jong en oud. Een zegen voor uw zinnen met toneelvoorstellingen, musea en andere evenementen binnen bereik.

 • Winkels en andere faciliteiten in de buurt

  In de straat is er een ruim aanbod aan kwalitatieve handelszaken: apotheek, huisartsenpraktijk, tandarts, groenten- en fruitzaak, kruidenier, bio-winkel, viswinkel, slagerij, bakker, …

 • Cultuur in de buurt

  Residentie Beaux-Arts heeft zijn naam niet gestolen en is letterlijk gelegen in de Gentse kunsten- of cultuurwijk. Aan de ene kant het SMAK en Museum voor Schone Kunsten (MSK), aan de andere kant het Bijlokemuseum en zijn concertzalen.

 • Ontspannen in de buurt

  Het Citadelpark bevindt zich op wandelafstand. Maak zeker ook eens een wandeling langs de Leie.

 • Bereikbaarheid en openbaar vervoer

  Tram 1 stopt voor de deur en brengt u van AZ Maria Middelares aan de ene kant tot de Korenmarkt aan de andere kant. De residentie ligt op 10 minuten stappen van het Sint-Pietersstation. Op een uurtje bent u in Zaventem of arriveert u op andere leuke bestemmingen in België.

 • Parkeren

  De ondergrondse parking biedt plaats aan 42 auto’s. De parkeerplaatsen kunnen gekocht of gehuurd worden. Er is ook een ruime fietsenstalling.

Residentie Beaux-Arts heeft een optimale bereikbaarheid: de tram stopt voor de deur en het Sint-Pietersstation ligt op wandelafstand.

Contacteer ons